
Verksted: Fra ku til kuvert
I dette verkstedet ser vi på hvordan matavfall og beinrester kan bli til dekorative glasurer på keramikk. Vi følger prosessen fra a til å med keramiker Sissel Wathne og får et innblikk i utviklingen av glasurer for dekketøyet til Michelin-restauranten Credo.
Arrangementet starter med en introduksjon til «Ny nordisk. Mat, estetikk og sted». Deretter går vi samlet ut til paviljongen og ser nærmere på hvordan matavfall kan bli råmateriale i keramiske glasurer. Sammen bearbeider vi brente kubein som ingrediens i en ny glasur.
Verkstedet krever ingen forkunnskaper.
Ta med eget arbeidstøy og arbeidshansker. Fordi deltakerne må håndtere både utstyr og høy varme, anbefales verkstedet til voksne. Dette er et verksted som handler om prosessen, så du vil ikke ende opp med et ferdig produkt.
Legg fra deg jakke og vesker i garderoben og møt opp i vestibylen.
Inngangsbillett til museet er inkludert i arrangementsbilletten.