
«Brukbare ting beveger meg, spesielt de som håndteres daglig. Matlaging og måltid gir impulser til arbeidet på verkstedet. Jeg etterstreber flere kvaliteter i ett og samme objekt: en farge som begeistrer, en form som lokker, en vekt som kjennes, en overflate som inviterer, et volum som er nok, en detalj som du vil huske.»
I Elisa Helland-Hansens 50-årige praksis, har måltidets sosiale, kulturelle og estetiske verdier vært tett forbundet med hvilken ideologisk holdning hun har til keramikk. I 2012 flyttet hun fra Bergen til landlige omgivelser utenfor Rosendal ved Hardangerfjorden og etablerte seg med verksted. Møtet med vestlandsnaturen og dens rike forråd av mat, ble et livsvalg som ga næring til kunstneriske undersøkelser. Hun har gjennom hele sin virksomme karriere vært konsekvent i å utforske funksjonens prinsipp og hvordan formgivning i leire best kommer til uttrykk i forholdet mellom mat, drikke og beholder.